A TE világod

A SAJÁT VILÁGOD




RECEPTEK

Eperparfé recept
 
  • előkészület: 20 perc
  • főzés: 20 perc
könnyű

hozzávalók 6 főre 

  • 50 dkg eper
  • 25 dkg cukor
  • 3 tojássárga
  • fél citrom leve
  • 4 dl tejszín

Az öntethez:

  • 10 szem eper
  • 1 ek mentaszirup (recept hamarosan)

Tálaláshoz:

  • friss eper


story 

Lágyfagylaltgép hiányában parfét tudunk készíteni a fagyi helyett. Előnye még, hogy a mélyhűtőből folyamatosan fogyasztható.

elkészítés 

  1. 25 dkg epret összetörve lekvárrá főzünk a cukorral és a citromlével.
  2. A tűzről lehúzva várunk, míg kicsit hűl, hozzáadjuk a tojássárgákat.
  3. Lassú tűzön kevergetve felforraljuk, kicsit besűrítjük.
  4. Hagyjuk hűlni.
  5. Közben további 25 dkg epret apróra vágunk.
  6. A tejszínből habot verünk.
  7. Amikor az epermassza kihűlt, hozzákeverjük az eperdarabokat.
  8. Majd a tejszínhabot.
  9. Olajjal kikent formába öntjük és mélyhűtőben kifagyasztjuk. Ezúttal apró kuglóf-formákat használtam, hogy Vilmos kisebb részletekben fogyaszthassa, de őzgerincben is remek, szépen szeletelhető.

Öntet készítése:

  1. Az epret a mentasziruppal összeturmixoljuk.






Kávéfagyi recept
 
  • előkészület: 15 perc
  • főzés: 60 perc
könnyű

hozzávalók 2 főre 

  • 10 dkg kávébab
  • 1/2 tk őrölt kávé
  • 3 dl zsíros tej (3,8-4,2 %-os)
  • 3,3 dl habtejszín
  • 1 tubus sűrített tej
  • 2 ek nádcukor
  • 5 tojás sárgája
  • csipet só

story 

Szégyenszemre idén először kapcsoltuk be a tavaly tavasszal beszerzett fagyigépet. Ez a krémesen lágy kávéfagyi készült benne- Sajtkukacnál láttam meg, aki a fagyik nagymestere, David Lebovitz receptje alapján csinálta.

elkészítés 

  1. A tejet, a tejszínt, a sűrítetett tejt és a cukrot összemelegítjük.
  2. Forráspont elérése előtt lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk az egész kávészemeket, lefedjük és infuzionálni hagyjuk a kávébabokat, kb.  egy-két órán át.
  3. Majd a tojássárgákat lazán felverjük, és a kissé felmelegített kávébabos-tejes folyadékot több adagban a tojásokhoz keverjük.
  4. Az egészet visszaöntjük a lábasb és mérsékelt tűzön, kevergetve besűrítjük a krémet. (Akkor kész, mikor a fakanál hátulját bevonja a krém.)
  5. Átszűrjük, hozzákeverjük az őrölt kávét és hűlni hagyjuk.
  6. Hűtőben teljesen lehűtjük a krémet, mielőtt a fagyigépbe öntjük.







Forró csokoládé recept
 
  • előkészület: 2 perc
  • főzés: 5 perc
könnyű

hozzávalók 2 főre 

story 

Ki ne szeretné a forró csokoládét? Ez itt a valódi forró csoki receptje. Nem porból készül, hanem igazi csokoládéból, nem bolti, pasztörizált tejből, hanem finom házi tejből.

elkészítés 

  1. A csokoládét darabokra vágjuk, a tejet lassú tűzön néhány percig melegítjük, majd beletesszük a csokidarabokat.
  2. Épphogy felforraljuk, közben folyamatosan keverjük, hogy a csokoládé felolvadjon a forró tejben.
  3. A végén habosítjuk.


Boszorkány ujjak recept
 
  • előkészület: 40 perc
  • sütés: 11 perc
közepes

hozzávalók 4 főre 

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg darált dió
  • 10 dkg cukor
  • 1 egész tojás
  • 2 tojássárgája (kenéshez)
  • 10 dkg mandulabél
  • piros vagy zöld ételfesték (vagy olvasztott csoki)

story 

Remek szórakozás...és a siker garantált!
 Szerintem rettenetes!!! :))))))

elkészítés 

  1. A vajat a liszttel, a darált dióval, és a tojással jól eldolgozzuk, rövid időre hűtőbe rakjuk.
  2. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, és ujjformára hengergetjük, majd kb. 8-10 centisre vágjuk. Formázgassuk meg, "díszítsük" egy-két bevágással, göcsört kialakításával!:-)
  3. A mandulabelet dobjuk forró vízbe (amit már lehúztunk a tűzhelyről) és hagyjuk benne 5 pecig. Húzzuk le a barna héjat, majd áztassuk 3-4 percig az ételfestékben.
  4. Az  "ujjacskákat" kenjük át tojássárgával, nyomjuk bele a megfestett mandulákat "körmöknek". Ha nem használunk ételfestéket, akkor olvasztott csokival is "kifesthetjük" a körmöket!:)
  5. Világosra sütjük 200 fokon (előmelegítve).
  6. Sok sikert!

sütési hőfok: 200 °C
sütési mód: alul-felül sütés




Corn dog recept
 
  • előkészület: 5 perc
  • sütés: 8 perc
könnyű

hozzávalók 2 főre 

  • 7 dkg liszt+1 ek
  • 7 dkg kukoricaliszt
  • 4 g(bő fél tasak) szárított élesztő
  • 1 db tojás
  • 1 dl tej
  • csipet cukor
  • só (ízlés szerint)
  • 4 db virsli
  • 4 db pálcika nyárs

Sütéshez

  • olaj

Tálaláshoz

  • ketchup
  • mustár
  • majonéz

story 

Ez is egy népszerű amerikai étel, a hot dog egyik vátozata. Főként élményparkokban, utcai árusoknál találkozhatunk vele, de
nagyüzemileg is előállítják, a mélyhűtőpultokban is megtalálható, mikrózható.
Elkészitése roppant egyszerű, érdemes kipróbálni!

elkészítés 

  1. A langyos tejet elkeverjük egy csipet cukorral, a szobahőmérsékletű tojással, és az élesztővel.
  2. A liszteket elegyítjük, majd a tejes keverékkel összekeverjük, sóval ízesítjük, és egy magas falú pohárba töltjük.
  3. Virsliket lisztben meghempergetjük, nyársra húzzuk.
  4. Az olajat felforrosítjuk (bő olajban kell sütni!), majd a virslinyársakat a masszába mártjuk, kicsit lecsöpögtetjük, és pár perc alatt megsütjük.
  5. Ketchup-pal, mustárral, majonézzel tálaljuk.



Házi Ferrero Roche (2.) recept
 
  • előkészület: 7 perc
könnyű

hozzávalók 4 főre 

story 

Megláttam egy külföldi gasztroblogon, és annyira egyszerűnek tűnt, hogy ki kellett próbálnom. Nagyon finom, teljesen az igazira emlékeztető íz, és tényleg pofon egyszerű.

elkészítés 

  1. Összemorzsoljuk az ostyát,a törökmogyorót apróra összetörjük, és annyi nutellát keverünk bele, amennyit felvesz. Egy lágy, gyúrható masszát kell kapnunk.
  2. Vizes kézzel apró gömböket formálunk.
  3. Sütőpapírral bélelt tálcára helyezzük, és a hűtőbe tesszük 1 órára. Így eléggé megkeményedik ahhoz, hogy csokiba tudjuk mártani.
  4. Egy másik tálcát kibélelünk alufóliával,mégpedig úgy,hogy a tompa fényű oldala legyen felfelé. Ha a fényes oldalára tesszük a csokit, akkor ráragad.
  5. A csokoládét 1 ek napraforgó olajjal felolvasztjuk.
  6. A hűtőből kivett golyókat hústűre tűzzük, és beleforgatjuk a csokoládéba.
  7. Az alufóliás tálcára ültetjük, és hideg helyre tesszük fogyasztásig.


Joghurtszivecske vérnaranccsal recept
 
  • előkészület: 15 perc
  • főzés: 5 perc
könnyű

hozzávalók 4 főre 

  • 2 pohár joghurt
  • 3 vérnarancs
  • ¼ zacskó Horváth Rozi zselatin
  • ½ evőkanál édesítő

story 

Egy kis édesség a diéta nehéz napjaira :-). Ezt a joghurtos édességet nyugodtan ajánlom mindenkinek, aki a fogyókúra közben is szeretne valami könnyű, finom édeset enni.

elkészítés 

  1. Egy narancs levét kipréseltem, a többi narancsot félbevágtam, a húsát kifiléztem, és apróra vágtam.
  2. A joghurtot elkevertem az édesítővel és a zselatinnal, és jó melegre felfőztem, de nem forraltam fel. Levettem a tűzről, elkevertem benne az apróra vágott narancsot, és a narancsok héjába töltöttem, ami kimaradt, azt szilikonos muffinformába. 2 óra hosszat pihent a hűtóben.
  3. Kettőt a narancshéjba töltöttekből a mélyhűtőbe tettem. Remek fagyi lett belőle. Mikróban fél percig melegítettem, így már elég puha lett, de nem meleg. (6 db lett, 1 db-ban energia: 66,5Kcal, szénhidrát: 13,5gr


kategória:

Zabpelyhes-almás süti recept
 
  • előkészület: 10 perc
  • sütés: 30 perc
könnyű

hozzávalók 8 főre 

  • 500 g apró szemű zabpehely
  • 1 kg savanykás alma
  • 100 g durvára vágott dió
  • 100 g vaj
  • 2 tk őrölt fahéj
  • csipetnyi só
  • zsemlemorzsa (a tepsi hintéséhez)

story 

Kedves kolléganőmtől hallottam ezt a receptet, de bevallom, amíg nem kóstoltam, el sem tudtam képzelni, hogy ezekből az alapanyagokból süteményt lehet készíteni...
Pedig lehet, nagyon is finomat!

elkészítés 

  1. Az almákat megmossuk és héjastul a reszelő nagyobbik lyukán lereszeljük.
  2. Összekeverjük a zabpehellyel, dióval és az olvaszott vajjal. A sóval és a fahéjjal ízesítjük. (Legegyszerűbb kézzel "összegyúrni".)
  3. Egy 25x35 cm-es tepsit kivajazunk és zsemlemorzsával hintünk. Ebbe tesszük a masszát, amit a kezünkkel egyenletesen szétnyomkodunk.
  4. 180 C-os sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
  5. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd felkockázzuk és tálaljuk.

kategória:

Gyümölcssaláta recept
 
  • előkészület: 10 perc
könnyű

hozzávalók 4 főre 

story 

Nyáron, amikor mindenféle gyümölcs elérhető, akkor egy vegyes gyümölcssaláta kiváló hűs desszert.

elkészítés 

  1. A megmosott gyümölcsöket kockára vágjuk és egy nagy tálba helyezzük el.
  2.  Meglocsoljuk limoncello-val, és ízlés szerint mézzel, majd jól összekeverjük. Tálalás előtt kicsit hűtsük le

kategória:

Kakaós muffin zabpehelyliszttel recept
 
  • előkészület: 5 perc
  • sütés: 17 perc
könnyű

hozzávalók 4 főre 

  • 26 dkg zabpehelyliszt
  • 1/2 tk szódabikarbóna
  • 12 dgk vaj vagy margarin
  • 2 tk sütőpor
  • egy csipet só
  • édesítő (hogy édeskés legyen)
  • 2,8 dl tej
  • 3 dkg kakaópor
  • almadarabka

story 

Úgy ennék egy kis muffint, de nem cukrosat, nem fehérliszteset, olyan diétás-félét. Így készült. Ripsz-ropsz.

elkészítés 

  1. A száraz összevalókat összekeverjük.
  2. A nedves összevalókat is egybedolgozzuk.
  3. Azután a kettőt összegyúrjuk. Az almákat kis darabokban, héj nélkül belerakjuk.
  4. Kész, és mehet is az előmelegített sütőbe!
sütési hőfok: 180 °C
sütési mód: hőlégkeveréses



kategória:

Túrógombóc 1. recept
 
  • előkészület: 15 perc
  • főzés: 5 perc
könnyű

hozzávalók 4 főre 

  • 25 dkg zsírszegény túró
  • 5 dkg búzadara
  • 2 tojás sárgája
  • 1 tojás fehérje
  • 1 csapott evőkanál édesítő
  • csipet só
  • reszelt citromhéj
  • pár csepp vanília aroma

tálaláshoz

  • pár kanál joghurt
  • kb. 5 dkg darált dió

story 

A nagymamám gyakran csinált túrógombócot, és én is úgy csinálom, ahogy tőle láttam. Csakhát a kényszerűség miatt zsírszegény túróval, cukor helyett édesítővel, tejföl helyett joghurtot öntök rá, zsemlemorzsa helyett dióba forgatom:-) De a többi hozzávaló, és az elkészítési mód igazán ugyanolyan.

elkészítés 

  1. A túrót a tojássárgákkal, a búzadarával, csipet sóval, az édesítő 3/4 részével, a vaníliaaromával, és egy fél citrom reszelt héjával jól összedolgoztam.
  2. A tojásfehérjét kemény habbá vertem, és óvatosan belekevertem. Egy fél órát hagytam állni, majd vizes kézzel gombócokat formáztam belőle.
  3. A gombócokat enyhén sós vízben 5 percig főztem, amikor feljöttek a víz szinére készen is lettek. Szűrőkanállal kiszedtem a gombócokat, majd darált dióba forgattam őket.
  4. A joghurtot az édesítő maradékával, és pár csepp vaníliaaromával összekevertem, és a gombócokra öntöttem.
  5. Bevallom, még egy kiskanál diabetikus áfonyalekvárt is ettem hozzá :-)
  6. Valószínüleg elég lett volna bele 1 tojás is, de előzőleg mandulás kétszersültet sütöttem, így rengeteg maradék tojássárgájám volt.
  7. A nagyobb részét eltettem a mélyhűtőbe, rosszabb időkre :-) 14 db. lett. 1 darabban: energia: 6,9 KCal szénhidrát: 4,4 gr


kategória:

Diós-ricottás torta liszt nélkül recept
 
  • előkészület: 10 perc
  • sütés: 30 perc
könnyű

hozzávalók 6 főre 

  • 3 tojás
  • 5 dkg édesítő
  • 10 dkg vaj
  • 25 dkg ricotta
  • 25 dkg dió , darálva
  • 5 dkg szárított meggy
  • 5 dkg mazsola
  • 1/2 sütőpor
  • 1/2 citrom reszelt héja és leve
  • 1 ek tejföl

story 

Az alaprecet Jamie Olivertől származik. Én mandula helyett dióval csináltam, mert az volt otthon, és lisztet egyáltalán nem tettem bele.

elkészítés 

  1. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. A sárgáját kikeverjük az édesítővel, beletesszük a ricottát, a vajat, a citrom levét és reszelt héját, majd a tejfölt, utána a darált dió és a sütőpor következik.
  3. Végül óvatosan elkeverjük benne a tojásfehérjéből keményre vert habot.
  4. Beleszórjuk a meggyet és a mazsolát.
  5. Egy szilikon tortaformát kikenünk vékonyan olajjal, beleöntjük a tésztát, és 160 fokos sütőben kb 1/2 órát sütjük.










































































Weblap látogatottság számláló:

Mai: 8
Tegnapi: 1
Heti: 10
Havi: 35
Össz.: 10 979

Látogatottság növelés
Oldal: receptek
A TE világod - © 2008 - 2024 - hogolyo.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen adja a tárhelyet, és minden szolgáltatása a jövőben is ingyen ...

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »