- előkészület: 10 perc
- sütés: 30 perc
hozzávalók 8 főre
story
Kedves kolléganőmtől hallottam ezt a receptet, de bevallom, amíg nem kóstoltam, el sem tudtam képzelni, hogy ezekből az alapanyagokból süteményt lehet készíteni...
Pedig lehet, nagyon is finomat!
elkészítés
- Az almákat megmossuk és héjastul a reszelő nagyobbik lyukán lereszeljük.
- Összekeverjük a zabpehellyel, dióval és az olvaszott vajjal. A sóval és a fahéjjal ízesítjük. (Legegyszerűbb kézzel "összegyúrni".)
- Egy 25x35 cm-es tepsit kivajazunk és zsemlemorzsával hintünk. Ebbe tesszük a masszát, amit a kezünkkel egyenletesen szétnyomkodunk.
- 180 C-os sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
- A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd felkockázzuk és tálaljuk.
kategória:
- előkészület: 10 perc
hozzávalók 4 főre
- 2 őszibarack
- 5 szilva
- ¼-ed görögdinnye
- bármilyen gyümölcs
- 2-3 cl limoncello
- 1-2 tk méz
story
Nyáron, amikor mindenféle gyümölcs elérhető, akkor egy vegyes gyümölcssaláta kiváló hűs desszert.
elkészítés
- A megmosott gyümölcsöket kockára vágjuk és egy nagy tálba helyezzük el.
- Meglocsoljuk limoncello-val, és ízlés szerint mézzel, majd jól összekeverjük. Tálalás előtt kicsit hűtsük le
kategória:
- előkészület: 5 perc
- sütés: 17 perc
hozzávalók 4 főre
story
Úgy ennék egy kis muffint, de nem cukrosat, nem fehérliszteset, olyan diétás-félét. Így készült. Ripsz-ropsz.
elkészítés
- A száraz összevalókat összekeverjük.
- A nedves összevalókat is egybedolgozzuk.
- Azután a kettőt összegyúrjuk. Az almákat kis darabokban, héj nélkül belerakjuk.
- Kész, és mehet is az előmelegített sütőbe!
sütési mód: hőlégkeveréses
kategória:
- előkészület: 15 perc
- főzés: 5 perc
hozzávalók 4 főre
story
A nagymamám gyakran csinált túrógombócot, és én is úgy csinálom, ahogy tőle láttam. Csakhát a kényszerűség miatt zsírszegény túróval, cukor helyett édesítővel, tejföl helyett joghurtot öntök rá, zsemlemorzsa helyett dióba forgatom:-) De a többi hozzávaló, és az elkészítési mód igazán ugyanolyan.
elkészítés
- A túrót a tojássárgákkal, a búzadarával, csipet sóval, az édesítő 3/4 részével, a vaníliaaromával, és egy fél citrom reszelt héjával jól összedolgoztam.
- A tojásfehérjét kemény habbá vertem, és óvatosan belekevertem. Egy fél órát hagytam állni, majd vizes kézzel gombócokat formáztam belőle.
- A gombócokat enyhén sós vízben 5 percig főztem, amikor feljöttek a víz szinére készen is lettek. Szűrőkanállal kiszedtem a gombócokat, majd darált dióba forgattam őket.
- A joghurtot az édesítő maradékával, és pár csepp vaníliaaromával összekevertem, és a gombócokra öntöttem.
- Bevallom, még egy kiskanál diabetikus áfonyalekvárt is ettem hozzá :-)
- Valószínüleg elég lett volna bele 1 tojás is, de előzőleg mandulás kétszersültet sütöttem, így rengeteg maradék tojássárgájám volt.
- A nagyobb részét eltettem a mélyhűtőbe, rosszabb időkre :-) 14 db. lett. 1 darabban: energia: 6,9 KCal szénhidrát: 4,4 gr
kategória:
- előkészület: 10 perc
- sütés: 30 perc
hozzávalók 6 főre
story
Az alaprecet Jamie Olivertől származik. Én mandula helyett dióval csináltam, mert az volt otthon, és lisztet egyáltalán nem tettem bele.
elkészítés
- A tojásokat szétválasztjuk.
- A sárgáját kikeverjük az édesítővel, beletesszük a ricottát, a vajat, a citrom levét és reszelt héját, majd a tejfölt, utána a darált dió és a sütőpor következik.
- Végül óvatosan elkeverjük benne a tojásfehérjéből keményre vert habot.
- Beleszórjuk a meggyet és a mazsolát.
- Egy szilikon tortaformát kikenünk vékonyan olajjal, beleöntjük a tésztát, és 160 fokos sütőben kb 1/2 órát sütjük.